Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Akciós termékek

Szokásos ár: 1 990 Ft
Ár 990 Ft
Készleten
Ár 3 990 Ft
Készleten
Ár 4 290 Ft
Nincs készleten

Legnépszerűbbek


» Receptek
Gumicukor recept, ahogy én készítem
 
Gumicukor házilag
 
Hozzávalók:
 
80 ml - 90 ml 100%-os gyümölcslé, vagy szörp (hígítás nélkül)
1 tasak 20 g étkezési zselatin
1 mokkáskanál méz
2-3 csepp citromlé
ízlés szerint cukor
 
Elkészítés: A folyadék felét egy kis forralóba öntjük, felmelegítjük. A másik felében csomómentesre elkeverjük a zselatint, majd a mézzel együtt a meleg gyümölcsléhez öntjük, és kevergetve felforrósítjuk, de forralni nem szabad. Ezután szilikon formába öntjük, és ha kihűlt, 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Fontos, hogy akkor lesz finom, ha melegen túl édesnek érzed. Ha esetleg megdermedne, fel tudod újra melegíteni.
 
Bármilyen folyadékból el tudjuk készíteni, kávé, tej, forralt bor, stb. A recepten a felhasznált alapanyagok függvényében változtassunk, pl. a tejeskávésba nem teszünk citromlevet, viszont cukrot igen. 
 
A bonbon formából óvatosan kifordítjuk a gumicukrokat, és már fogyaszthatjuk is. Hűtőben tároljuk, mert nincs benne tartósítószer!
 
Ez a mennyiséggel kb. másfél gumimaci formát tudsz megtölteni.
 
Amerikai palacsinta recept
 
 
Hozzávalók:
1 tojás
1 ek olaj
1 ek cukor
2,5 dl liszt
2,5dl tej
1 csipet só és
1 kávéskanál sütöpor
 
Az alapanyagokat összekeverjük és vagy formában, vagy egyszerűen palacsintasütőben megsütjük. Kisebb formákat készítünk, mint a hagyományos palacsinta és a tészta is vastagabb lesz.
Kutyushoz: egy nagyobb és egy kisebb kör, illetve 2 ovális palacsintára van szükség. A szemekhez és a szájhoz bármilyen bogyós gyümölcs megfelel.
Oroszlánhoz: egy nagyobb és egy kisebb kör, eper a sörényhez, bogyós gyümölcs a szemeknek és az orrnak.
 

 

MTM1MTY0Zj